Eлектрозахранването в седем украински региона беше напълно възстановено в сряда. Ток

...
Eлектрозахранването в седем украински региона беше напълно възстановено в сряда. Ток
Коментари Харесай

Украйна възстанови електрозахранването си в 7 региона

Eлектрозахранването в седем украински района беше изцяло възобновено в сряда. Ток към този момент има и в столицата Киев, като това става факт по-малко от 24 часа след масирания съветски ракетен обстрел по енергийната инфраструктура в цялата страна, съобщи Ройтерс, представени от БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8216
Работи се по възобновяване на електричеството и в седем други района, сподели Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската администрация на Украйна. В Telegram той написа, че към момента са вероятни спешни спирания, а националният мрежов оператор Ukrenergo съобщи, че извършва планувани спирания в цялата страна, защото ремонтните действия не престават непрекъснато.

" Моля, подгответе се за продължителни интервали на лимитирано зареждане: запасете се с вода и заредете вашите устройства и външни захранващи банки, с цел да поддържате връзка с околните си ", се показва в изказване.

Новината за бързото възобновяване на електрозахранването в редица украински райони идва, откакто по-рано в сряда съветското министерство на защитата съобщи, че съветските сили са нанесли във вторник " солиден удар с високоточни оръжия с въздушно и морско базиране на огромен обхват ", като офанзивите са били ориентирани против украинската военна система за командване и надзор и " свързани енергийни уреди ", заключавайки, че " задачата на удара е реализирана ".

" Всички изстреляни ракети са поразили тъкмо набелязаните цели, всички обекти са изумени ", похвалиха се съветското министерство на защитата малко преди украинските управляващи да разгласят, че ускорено възвръщат електрозахранването в засегнатите от ударите райони.

Украински публични представители споделиха, че ракетният обстрел от вторник е най-големият от началото на съветската пълномащабна военна инвазия на 24 февруари.

През последните седмици задачите на съветските сили все по-често са ориентирани към енергийната инфраструктура, като до момента са нанесли съществени вреди на до 40% от нея, уточни президентът Володимир Зеленски.

Александър Харченко, шеф на Центъра за проучване на енергийната промишленост в Киев, сподели, че офанзивите във вторник са оставили към 12 милиона украинци без електричество, само че електричеството към този момент е възобновено за голяма част от жителите.

Той пресметна, че ще минат пет до шест седмици, преди енергийната мрежа на Украйна да бъде ремонтирана задоволително добре, с цел да могат множеството клиенти да изпитат минимални или никакви спирания.

" Но това е единствено при изискване, че няма повече офанзиви ", сподели той на брифинг.

Началото на зимата и доста по-ниските температури усилиха опасенията по отношение на стабилността на доставките на отопление, само че Кирило Тимошенко сподели, че управляващите не обмислят евакуация на градове след съветските ракетни удари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР